I made a portrait series of people that need home care, consisting of large charcoal and pastel drawings on painted paper. I portrayed different people in their homes. Their life is mainly lived in their house since going out is not so easy anymore. The works are revealing the home as a world in itself.
The large drawings are owned by Buurtzorg Nederland, but all the portrayed clients received a work for their own homes. This is an important part of the whole. The home-world is now including a window to the outside as well as the other way around.

--

Voor Buurtzorg Nederland werkte ik van 2010 tot 2013 aan een project waarvoor ik mensen in hun huis portretteer: Thuiswerelden. De geportretteerden zijn mensen die thuiszorg nodig hebben en daarom veel thuis zijn. Hun leefwereld is niet veel groter dan hun huis. De werken zijn een portret van het huis als wereld op zich, dat draait rondom de persoon die geportretteerd wordt.
De portretten zijn aangekocht door Buurtzorg Nederland. Alle cli├źnten die geportretteerd zijn krijgen een werk voor thuis. Dat is een belangrijk onderdeel van het gehaal. De thuiswereld is verrijkt met een venster naar buiten en omgekeerd met een venster van buiten naar binnen.